Geboortedatum: 09/01/1983
Telefoon: +32 (0)468 34 59 06
Email: klaartje.pien@positiefzottegem.be
Adres: Godveerdegemstraat 123, 9620 Godveerdegem
Klaartje is een enthousiaste en gepassioneerde leerkracht met 19 jaar ervaring in het onderwijs en voorstander van verbeteringen binnen de onderwijsgemeenschap.
Ze studeerde aan de Arteveldehogeshool als leerkracht secundair onderwijs met een specialisatie in Voeding, Verzorging en Biologie.
Afkomstig uit een familie van ondernemers draagt zij de erfenis van haar grootvader, de legendarische bieruitzetter Marcel Pien, met trots met zich mee.
Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben haar altijd geïnspireerd en aangemoedigd om haar eigen pad te volgen.
Thuis is ze de toegewijde verzorger van haar geliefde huisdieren en geniet ze van wandelingen met haar trouwe viervoeter.
Ze verdiept zich ook graag in de fascinerende werelden van detectives en thrillers.
Als trotse inwoner van Zottegem voelt Klaartje een diepe verbondenheid met de gemeenschap. Daarom wil ze via politieke betrokkenheid positieve veranderingen teweeg te brengen voor de bewoners van Zottegem en de omliggende deelgemeenten.
Ze geloof in de kracht van samenwerking, dialoog en actie, en is vastbesloten om haar steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor ons allemaal.
Dierenwelzijn is essentieel onderdeel van een doordacht stadsbeleid
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, willen Filip en Klaartje, respectievelijk nummer 6 en 9 op onze lijst, hun visie op dierenwelzijn toelichten. Als trotse eigenaars van Willy, een energieke en enthousiaste Chorkie, weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor dieren te zorgen. Willy, geadopteerd 1,5 jaar geleden na een periode van verwaarlozing, staat symbool voor hun strijd voor betere dierenrechten en zorg in onze stad.
Het verhaal van Willy
Willy, een kruising tussen een Chihuahua en een Yorkshire Terriër, werd anderhalf jaar geleden door hen geadopteerd.
De kleine Chorkie was slachtoffer van verwaarlozing, maar dankzij de liefdevolle zorg van zijn nieuwe baasjes heeft hij zich ontpopt tot een lief, energiek en soms koppig hondje. Zijn verhaal benadrukt de noodzaak van goede opvang en zorg voor verwaarloosde dieren.
Waarom is lokaal beleid en aanpak nodig?
"Dieren maken deel uit van onze gemeenschap en verdienen respect en goede zorg," zegt Filip. “Huisdieren maken steeds meer deel uit van het huisgezin en de samenleving in het algemeen, denk maar aan de vele therapeutische dieren die worden ingezet in diverse sectoren”. Een doordacht beleid i.v.m dierenwelzijn draagt daardoor niet alleen bij aan het geluk en de gezondheid van dieren zelf, maar ook aan een verantwoordelijke, kwalitatieve en zorgzame samenleving.
Het belang van preventie en sensibilisering
Een essentieel onderdeel van hun programma is preventie en sensibilisering. Veel problemen met dierenwelzijn kunnen voorkomen worden door eigenaars beter te informeren. Terwijl informatie over de juiste manier om voor hun dieren te zorgen vanzelfsprekend belangrijk is, wordt vaak een eerste belangrijke stap vergeten.
Klaartje legt uit: "Mensen moeten bewust worden gemaakt van de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het houden van een huisdier." Dit begint bij het maken van de juiste keuzes bij de aanschaf van een dier. Vaak is er een oorzakelijk verband tussen het hebben van het gepaste dier voor een specifieke omgeving of familiesituatie en eventuele latere problemen met het welzijn van mens en dier. "De dagelijkse verzorging en behoefte kan nogal verschillend zijn en is niet altijd passend voor ieders leefsituatie, tijdsbesteding of budget.”, aldus nog Klaartje.
Concrete voorstellen voor lokaal dierenwelzijn
Alhoewel de voorbije legislatuur al de basis heeft gelegd om aan dierenwelzijn beleid te doen, zijn er nog wel een aantal stappen die kunnen worden ondernomen om het dierenwelzijn in onze stad te verbeteren en niet stiefmoederlijk te behandelen.
Filip en Klaartje hopen met hun plannen niet alleen het welzijn van dieren te verbeteren, maar ook een cultuur van zorg en verantwoordelijkheid in de gemeenschap te bevorderen. Met Willy als levend bewijs van hun toewijding, nodigen zij alle inwoners uit om zich samen sterk te maken voor een betere zorg voor alle dieren in Zottegem, zowel in de binnenstad als in de deelgemeenten. Aarzel niet om ze aan te spreken wanneer je ze in de stad of ergens te velde tegenkomt op hun dagelijkse wandeling, want Willy, hoe klein ook, heeft zijn dagelijkse wandeling nodig.